KATIVA Argan Oil – 4 Oils

Vår åsikt:

Kativa är en del av ett välkänt och välmående företag – Starbrands. Det är ett av de mest populära företagen från Peru. Det grundades av Cesar Davila för 17 år sedan. Produkter som han främjar distribueras i över 35 länder över hela världen. Hårvård är viktigt i ett så varmt och lite tropiskt klimat.

Inte konstigt att Kativa har lanserat Argan Oil, 4 Oils, Intensive Hair Oil.

KATIVA-Argan-Oil-4-Oils-Intensive-Hair-Oil

BESKRIVNING:

Kativa Argan Oil erbjuder vårt hår fyra lämpliga konditioneringar och närande ingredienser. Den främsta är arganolja (Argania Spinosa Kärnolja) – uppskattat i åldrar på grund av dess förstärkning och fuktighetsgivande egenskaper. Den är rik på vitamin E som är en naturlig antioxidant. Det bidrar till att bekämpa fria radikaler och saktar hårets åldrande. Dessutom ger den starka regenererande egenskaper och glans. Arganolja skyddar utmärkt hårstrån från mekaniska behandlingar (rivning, bakåtkamning, blåstorkning, plattning) och skadligt inflytande av miljön.

Serumet innehåller också linfröolja (Linum Usitatissimum Extract) som erbjuder återbildningsegenskaper. Det kommer också att ta hand om torra och skadade hårtoppar. Dessutom fuktar den, lägger till glans och hjälper till att bygga om hårfibrer.

Sesamolja (Sezamum Indicum Fröolja) – förbättrar hårreparation; På samma sätt som arganolja innehåller den en stor mängd vitamin E. Dessutom erbjuder den en mångfald grupp B-vitaminer. Deras underskott kan orsaka brittleness och håravfall och de tar del i hårväxtprocessen. Mineraler (magnesium, kalcium, fosfor, protein) som ingår i oljan är ansvariga för fuktgivande av hår, förhindrar sprödhet, håravfall och spruckna toppar.

Kativa olja är berikad med keratin som bygger hårstruktur, stärker och ökar volymen. Håret blir starkt och stunsigt.

Kativa Oil innehåller mycket arganolja men mycket lite linfrö och sesamextrakt. Dessutom innehåller serumet paraffin som kan stimulera talgkörtlar för att producera överdriven talg, vilket gör håret oljigt. Kvinnor vars hår tenderar att bli oljiga bör använda Kativa-olja uteslutande för hårändamål. Dessutom innehåller oljan solskyddsmedel som ger skydd mot solstrålar.

Oljan är utformad för att skydda håret och ge det mjukhet och glans – det uppfyller uppgiften utmärkt. Argan Oil innehåller också mycket silikoner. Lyckligtvis är dessa bara säkra och flyktiga silikoner. Deras jobb är konditionering, utjämning och skydd av hår från höga temperaturer. En av silikonerna förbättrar strukturen på även det mest skadade håret.

Oljan fångar dig med sin doft – underbar och långvarig.

Flaskan har 60 ml kapacitet. Oljan är medeltät, lätt applicerad på hår och ganska effektiv. Det håller 2-3 månader.

I stället för en pump har flaskan en “tryck och lyft” kork – applicering är väldigt lätt. Oljans rester återstår dock i botten och det är svårt att ta ut det från flaskan.

Den goda nyheten är att Kativia Oil är fri från skadliga salter och sulfater – SLES. Det är en stor fördel eftersom dessa starka och skummande tvättmedel kan orsaka allergiska reaktioner och irritera hårbotten.

SYFTE:

Oljans uppgift är att ge håret skydd, styrka och glans. Den är utformad för alla hårtyper. Vid oljigt hår ska det emellertid användas måttligt: appliceras uteslutande till ändar eller längderna i 10-15 minuter före tvätt. Det kommer att vara bra som ett tillägg till behandling med naturliga oljor.

DIREKTIV:

Gnugga oljan i händerna (1-2 droppar) och applicera på torrt eller fuktigt hår. Skölj inte.

Kvinnor som har fett hår kan applicera det i 10-15 minuter före tvätt. Att applicera det uteslutande på hårändarna (torrt eller fuktigt) är också en bra idé.

FÖRDELAR:

  • stor mängd arganolja förstärkt med verkan av två extra oljor
  • effektiv
  • vacker doft
  • sulfatfri
  • innehåller flytande keratin
  • naturlig solskyddsmedel

NACKDELAR:

  • Korken i flaskan gör doseringen svårare
  • kan väga ner fett hår
  • innehåller paraffin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.